BK MLADÁ BOLESLAV

Bruslaři v neděli vyzvou desátou Olomouc

2. 12. 2023
Autor: Zdena Bobková
M l. B o l. – Bruslaři o první adventní neděli přivítají na svém ledě HC Olomouc. Hánákům aktuálně patří desátá příčka extraligové tabulky a v zádech je může těšit páteční vítězný obrat s Libercem před domácími fanoušky. Naopak Bruslaři budou chtít na páteční zápas na západě Čech co nejdřív zapomenout a do utkání s Morou vstoupit s čistou hlavou a bojovnou náladou. Utkání startuje v neděli 3. prosince od 16:00.

Páteční kolo: Vítězný obrat pro Hanáky, debakl pro Bruslaře

První prosinec přinesl Středočechům duel se západočeskými indiány. Zápas přinesl velké mrzení v podobě němých útoků a častého vylučování. Nedařilo se takříkajíc vůbec nic. Bruslaři na západě Čech padli 0:5.

Richard Král po zápase s Plzní: "Prvních deset minut zápasu jsme neměli žádný pohyb, následné dvě přesilovky nás dostaly do utkání, mírně jsme se zvedli. Ale ve druhé třetině jsme byli hodně nedisciplinovaní a nechali jsme se vyprovokovat. Z naší strany byl ten zápas katastrofa, tohle se nesmí opakovat."

Olomoučtí naopak ve svém duelu dokázali rychle zareagoval na úvodní trefu Liberce ze třetí minuty a během 41 vteřin otočili utkání ve svůj prospěch. Trefili se Klimek s Macuhem. Vedení si uhájili a Liberci už zdramatizovat nedovolili. Třetí branku přidal v úvodu třetího dějství Kunc. Liberec už kontroval pouze z přesilovky, vyrovnat už nedokázal. Mora tak doma udolala liberecké Tygry 3:2.

Lukáš Klimek po zápase s Libercem: "Věřili jsme si, bojujeme jeden za druhého, povzbuzujeme se na střídačce. Cítil jsem z nás velmi dobrou energii, kterou jsme přenášeli jeden na druhého."

foto: Michal Struž

Duel na konci října rozhodly přesilovky

Bruslaři se v letošní sezoně potkali s Hanáky prozatím jen jednou. Vzájemný duel na konci října nabídl góly až ve druhé třetině. Lantoši s Osburnem dvakrát potrestali fauly domácích a Boleslavští tak vedli 2:0. Jenže Mora ještě do druhé sirény srovnala. Bruslaři ale ve třetí třetině ukázali svou sílu v přesilovkách a díky Aaltonenově trefě z 48. minuty si z Hané odvezli plný bodový zisk.

Lukáš Klimek: "Věřím, že jim porážku před našimi fanoušky oplatíme a domů povezeme výhru."

foto: Jakub Šustr


Sestavy z posledního utkání:

BK Mladá Boleslav: Novotný – Pyrochta (A), Gewiese, Jánošík (C), Osburn, Bernad, Pavlík, Čech – Skalický, Fořt, Lantoši – Suchý, Järvinen, Aaltonen (A) – Šmerha, Malát, Krivošík – Dvořáček, Závora, Rohdin

HC Olomouc: Konrád – Ondrušek (C), Řezníček, Sirota, Černý, Rašner, Švrček, Ozols – Kusko, Knotek (A), Bambula – Klimek, Nahodil (A), Navrátil – Káňa, Macuh, Orsava – Kunc, Menšík, Anděl


×
Dnes v 18:00 | JUN
BK Mladá Boleslav
HC Dynamo Pardubice